Recept
« Terug naar recepten
Bokkepootjesijs met chocoladesaus
PT30M
Bokkepootjesijs met chocoladesaus
Een heerlijk bokkepootjesijs met chocoladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bokkepootjesijs met chocoladesaus te bereiden
Breek de bokkenpootjes in stukjes. Klop 450 ml slagroom stijf en meng de bokkenpootjes er luchtig door. Schep dit mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en laat het in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm ze met de rest van de room in een pannetje met een dikke bodem op heel zacht vuur. Laat de chocolade al roerende smelten en roer de geraspte sinaasappelschil erdoor. Keer het ijs, verwijder het folie en snijd het ijs in dikke plakken. Leg op elk bordje 2 plakjes ijs en schep er wat chocoladesaus over
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marleen zegt:
enilorac zegt:
Corine zegt: