KookJij

Bokkepootjesijs met chocoladesaus

Een heerlijk bokkepootjesijs met chocoladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bokkepootjesijs met chocoladesaus te bereiden

Breek de bokkenpootjes in stukjes. Klop 450 ml slagroom stijf en meng de bokkenpootjes er luchtig door. Schep dit mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en laat het in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm ze met de rest van de room in een pannetje met een dikke bodem op heel zacht vuur. Laat de chocolade al roerende smelten en roer de geraspte sinaasappelschil erdoor. Keer het ijs, verwijder het folie en snijd het ijs in dikke plakken. Leg op elk bordje 2 plakjes ijs en schep er wat chocoladesaus over

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corine

Corine zegt:
lijkt me erg lekker alleen wel moeilijk!!!:p
marleen

marleen zegt:
lekker, ik maak dit recept met de helft van de slagroom, en een pakje klop-klop. is iets minder vet.
enilorac

enilorac zegt:
Kijk maar eens tussen de koek in de supermarkt, chocolade uiteinde met amandelschaafsel erop, en schuim erin . . .
Babette

Babette zegt:
Wat zijn bokkepootjes ?