Recept
« Terug naar recepten
bolognese loempia
PT20M
bolognese loempia
Dit recept heb ik pas uitgeprobeerd weet nog niet hoe anderen erover denken vind hem zelf erg lekker
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
40 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe bolognese loempia te bereiden
- Snijd de uien en knoflook fijn en en fruit dit aan in een beetje olie 2 minuten en voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
- Snijd ondertussen de overige groente in kleine stukken en en voeg eerst de tomatenpuree toe en dan pas de groenten dit om de tomatenpuree te ontzuren.
- Als de groenten een beetje zacht word voeg dan alle overige ingredienten toe (behalve de maizena) en laat dit op een zacht vuurtje 15 minuten staan wel regelmatig roeren anders brand het vast aan de bodem.
- Als het mengsel nog te vochtig is voeg dan aangemaakte maizena met lauw warm water losgeklopt toe en roer dat beetje bij beetje toe en roer door het gehakt mengsel tot je merkt dat het steviger wordt.
- Laat afkoelen en haal ondertussen de loempiavellen uit de diepvriezer en zet de oven vast aan op 180 graden
- Pak een loempiavel en doe hier een flinke schep van het mengsel op en rol deze op en let op dat je de zijkanten naar binnen doet tijdens het rollen en plak ze dicht met wat losgeklopt ei.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en schuif ze voor 20 minuten in de oven.
- JE KAN ER OOK NOG GERASPTE KAAS BIJ DOOR DOEN TIJDENS HET ROLLEN.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit was een uitprobeersel verder nog niemand geproefd