Recept
« Terug naar recepten
Bombay salade met mini-asperges
PT45M
Bombay salade met mini-asperges
Een heerlijk bombay salade met mini-asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bombay salade met mini-asperges te bereiden
Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min. kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, zout, kerriepoeder en cayennepeper. Roer met de garde.
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.
Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, zout, kerriepoeder en cayennepeper. Roer met de garde.
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.