Recept
« Terug naar recepten
Bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas
PT15M
Bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas
Een heerlijk bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
47
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boursin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas te bereiden
Leg een stuk plasticfolie op het werkvlak, leg daarop de plakken ham, naast elkaar. Brokkel de kaas in stukjes en snijd de meloen in blokjes en hak de noten grof. Meng de gemengde salade met de rucola, bieslook, de kaas en meloenblokjes en de nootjes. Breng de salade op smaak met wat olie, peper en zout. Verdeel de salade in het midden van de ham en vouw de uiteinden naar elkaar toe en draai er een stevige bonbon van. Garneer met kerstomaatjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
linda zegt:
m.v.g.;)
grietje56 zegt:
plastic folie in een borrelglaasje (of espresso kopje) vouwen dan met de ham de 'wand' bekleden, de vulling er in en goed aandrukken.
De randjes van de ham die over het glas/kopje steken weer over de vulling vouwen. Het plasticfolie omhoog halen en nog ff goed 'aandraaien'.
Laten opstijven in de koelkast en net voor het serveren op een mooie schaal, 'bekleed' met garnering (sla b.v.) met de bolle kant boven leggen.
Nét een échte bonbon maar dan anders..;):D
grietje56 zegt:
Dank voor het recept. :D
feyenoordmama zegt:
bedankt:p
Renate zegt:
Met vriendelijke groeten Renate
Renate zegt:
Lia zegt:
Marjolein zegt:
Lodi zegt: