KookJij

Bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas

Een heerlijk bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: boursin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas te bereiden

Leg een stuk plasticfolie op het werkvlak, leg daarop de plakken ham, naast elkaar. Brokkel de kaas in stukjes en snijd de meloen in blokjes en hak de noten grof. Meng de gemengde salade met de rucola, bieslook, de kaas en meloenblokjes en de nootjes. Breng de salade op smaak met wat olie, peper en zout. Verdeel de salade in het midden van de ham en vouw de uiteinden naar elkaar toe en draai er een stevige bonbon van. Garneer met kerstomaatjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lodi

Lodi zegt:
Lekker
linda

linda zegt:
Heeerlijk recept moest een voorgerecht maken voor kerst, natuurlijk wel eerst zelf testen! Heeft u goed gemaakt!
m.v.g.;)
grietje56

grietje56 zegt:
Heb wéér een andere 'variatie' gemaakt:
plastic folie in een borrelglaasje (of espresso kopje) vouwen dan met de ham de 'wand' bekleden, de vulling er in en goed aandrukken.
De randjes van de ham die over het glas/kopje steken weer over de vulling vouwen. Het plasticfolie omhoog halen en nog ff goed 'aandraaien'.
Laten opstijven in de koelkast en net voor het serveren op een mooie schaal, 'bekleed' met garnering (sla b.v.) met de bolle kant boven leggen.
Nét een échte bonbon maar dan anders..;):D
hns

hns zegt:
mee eens. Hans:):
grietje56

grietje56 zegt:
zat ff te kijken naar lekkere voorgerechtjes en kwam dit tegen. Lijkt me ook een super hapje! De Ardennerham vouwen en dan met een sprietje bieslook "sluiten"? Ik ga het zeker proberen!!
Dank voor het recept. :D
Baukje

Baukje zegt:
lekker voorgerecht
ida

ida zegt:
lekker
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
het was een heerlijk voorgerechtje tijdens mijn wildavond op kerstavond!!!
bedankt:p
Renate

Renate zegt:
Ja, achteraf natuurlijk logisch. Maar aangezien ik nooit gebruik maak van Boursin in mijn gerechten ken ik het produkt niet zo heel erg goed. Ik ging ervan uit dat Boursin niet te brokkelen was. Vandaar dat ik dacht dat er nog een andere kaas in zat. Bedankt voor je reactie en je hoort van mij zeker of het een succes was met kerst.
Met vriendelijke groeten Renate
Marleen

Marleen zegt:
Hoi Renate,
Die boursin is de kaas.
Gr. Marleen
Renate

Renate zegt:
Ik las je recept en dit kijkt me erg smakelijk met kerst. Alleen zie ik in de bereidingswijze staan dat je kaas moet brokkelen en in de lijst met benodigdheden staat geen kaas vermeld. Welke kaas moet ik gebruiken en welke hoeveelheid? Bedankt alvast
wolfs

wolfs zegt:
Lijkt me super
Lia

Lia zegt:
Ik heb het gemaakt met kiwi ipv meloen. Is ook erg lekker. Ben aan het orrienteren voor kerst en dit is duidelijk een optie!:)
Marjolein

Marjolein zegt:
Ik heb ardennerham bij de slager gehaald. In de winkel kon ik het namelijk ook niet vinden.
roza

roza zegt:
Hallo

kan ik ook in plaats van ardennerham ook ardennerboterham of ardennerworst gebruiken(want ik kan het nergens vinden).Is dan wel verschil tussen ze ,is ene vetter dan ander mischien.
Alvast bedankt