Recept
« Terug naar recepten
Bonbons
PT15M
Bonbons
Een heerlijk bonbons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ibolya kokke
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonbons te bereiden
- Weeg 500 gr pure chocolade af.
- Weeg 500 ml room af.
- Doe de room in een pan.
- Tot het kookpunt van het vuur halen.
- De chocolade in een bekken en doe de warme room erbij en met een garde goed door roeren en daarna 2 lepels grappa erbij.
Doe de chocolade in een vierkant bakje en in de koelkast zetten tot het steviger wordt.
- Een pan met warm water op zetten en de chocolade uit de koelkast halen en met een appel/parisienneboor bolletjes maken, het warme water zorgt ervoor dat je mooie ronde bolletjes krijgt, leg de bolletjes op een bakplaat en daarna weer de koelkast in.
- Verwarm een laagje pure chocolade via au bain-marie. Daarna met 2 vorken de chocolade bolletjes in de gesmolten chocolade dopen en op een rekje leggen en laten drogen.
- Weeg 500 ml room af.
- Doe de room in een pan.
- Tot het kookpunt van het vuur halen.
- De chocolade in een bekken en doe de warme room erbij en met een garde goed door roeren en daarna 2 lepels grappa erbij.
Doe de chocolade in een vierkant bakje en in de koelkast zetten tot het steviger wordt.
- Een pan met warm water op zetten en de chocolade uit de koelkast halen en met een appel/parisienneboor bolletjes maken, het warme water zorgt ervoor dat je mooie ronde bolletjes krijgt, leg de bolletjes op een bakplaat en daarna weer de koelkast in.
- Verwarm een laagje pure chocolade via au bain-marie. Daarna met 2 vorken de chocolade bolletjes in de gesmolten chocolade dopen en op een rekje leggen en laten drogen.
sanne zegt: