Recept
« Terug naar recepten
Bonen dipsaus
PT10M
Bonen dipsaus
Een heerlijk bonen dipsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip Culinair BarbecueBasics
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonen dipsaus te bereiden
1. De bonen afgieten in een zeef, onder koud water spoelen en uit laten lekken.
2. De bonen + sesampasta + knoflook + citroensap + 3 el olijfolie in de blender tot een smeerbaar geheel pureren. Op smaak brengen met zout en peper.
3. Doe het mengsel over in een schaaltje en strijk de bovenkant glad. Met bijv. een vork een mooi reliëfje aanbrengen en de rest van de olie hierover druppelen.
4. Bestrooi het dan met sesamzaadjes en paprikapoeder.
2. De bonen + sesampasta + knoflook + citroensap + 3 el olijfolie in de blender tot een smeerbaar geheel pureren. Op smaak brengen met zout en peper.
3. Doe het mengsel over in een schaaltje en strijk de bovenkant glad. Met bijv. een vork een mooi reliëfje aanbrengen en de rest van de olie hierover druppelen.
4. Bestrooi het dan met sesamzaadjes en paprikapoeder.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Serveer deze dipsaus met bijv. chips of reepjes geroosterd pitabroodjes. Geef er bijv, geroosterde groente bij.