KookJij

Boomstam van koekjes en slagroom)

Een heerlijk boomstam van koekjes en slagroom) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boomstam van koekjes en slagroom) te bereiden

Pers de sinaasappels uit. Doe het sap in een kom. Laat de sinaasappelrasp een uur in het sap weken. Schep de schilletjes eruit en leg ze in rum of cognac. Zet een langwerpige platte schaal klaar.
Klop de helft van de slagroom met de helft van de suiker stijf. Doop elk koekje heel kort in het sinaasappelsap. Zorg dat de koekjes heel blijven.
Besmeer één kant met een dunne laag slagroom. Plak hier een even in het sap gedoopt koekje, eveneens aan één kant met slagroom gesmeerd met de onbesmeerde kant tegen aan.
Maak 2 of 3 stapeltjes. Ga zo door tot alle koekjes zijn verwerkt. Leg de stapeltjes horizontaal op een schaal en druk de verschillende stapeltjes tegen elkaar aan. Er ontstaat nu een ‘boomstam’ van koek.
Klop de rest van de slagroom met de overgebleven suiker stijf. Besmeer de boomstam met behulp van een paletmes of een breed mes rondom met de slagroom.
Zet de boomstam afgedekt met folie in de koelkast. Bestrooi hem vlak voor het opdienen met sinaasappelrasp en een beetje cacaopoeder.
Garneer de boomstam eventueel met decoratiechocola. Snijd de rol aan tafel met een scherp mes in stukken.
Tips:
Van dit gerecht kunnen ook éénpersoons boomstammetjes worden gemaakt. Verdeel het aantal biscuitjes in vieren of zessen en volg de aanwijzingen in het recept.
Maak een dikke boomstam: vervang de volkoren biscuitjes door jodenkoeken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Onbekend

Onbekend zegt:
Ik heb het nog niet gemaakt maar het ziet er heeeeeeeeerlijk uit ;););)