Recept
« Terug naar recepten
Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
PT25M
Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Lekker gekruid gyrosvlees met gebakken champignons en paprikareepjes in een romige saus en gegratineerd met kaas. Een Toppertje!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Internet Essen und Trinken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika te bereiden
- Schouderkarbonade in kleine stukjes snijden en met gyroskruiden mengen.
- Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Paprika`s schoonmaken en in reepjes snijden.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Olie verhitten in de koekenpan. Vlees hierin in gedeelten snel bruin bakken en overdoen in de ovenschaal.
- In overgebleven vet champignons en paprikareepjes plm. 3 minuten bakken en door het vlees mengen.
- Tomatenpuree mengen met de room en in het overgebleven vet in de koekenpan aan de kook brengen. Metaxa of vieux of cognac toevoegen. Alles goed door elkaar roeren en over het vlees gieten.
- Bestrooien met de geraspte kaas.
- Plm. 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats van schouderkarbonade kun je ook een magere soort varkensvlees gebruiken zoals fricandeau, hamlappen of varkenshaas. Lekker met stokbrood of rijst en een salade.