Jammer genoeg dacht ik pas aan de foto toen de helft al opgegeten was.
In plaats van schouderkarbonade kun je ook een magere soort varkensvlees gebruiken zoals fricandeau, hamlappen of varkenshaas.
Lekker met stokbrood of rijst en een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Romige gyros gratin met champignons en paprika
PT15M
Romige gyros gratin met champignons en paprika
Met gyroskruiden gekruid varkenskarbonade met gebakken champignons en paprikareepjes in een romige saus en gegratineerd met kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Essen und Trinken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige gyros gratin met champignons en paprika te bereiden
- Schouderkarbonade in kleine stukjes snijden en met gyroskruiden mengen.
- Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
- Paprika`s schoonmaken en in reepjes snijden.
- Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Olie verhitten in de koekenpan. Vlees hierin in gedeelten snel bruin bakken en overdoen in de ovenschaal.
- In overgebleven vet champignons en paprikareepjes plm. 3 minuten bakken en door het vlees mengen.
- Tomatenpuree mengen met de room en in het overgebleven vet in de koekenpan aan de kook brengen. Metaxa of vieux of cognac toevoegen. Alles goed door elkaar roeren en over het vlees gieten. Bestrooien met de geraspte kaas.
- Zet de schaal plm. 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.