Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde gevulde broodjes met gehakt, paprika en lenteui
PT15M
Gegratineerde gevulde broodjes met gehakt, paprika en lenteui
Oude broodjes over? Niet weggooien of aan de vogels voeren, maar er gevulde broodjes van maken. Heerlijk gevuld met pittig gekruid gehakt en wat groenten. Daarover wat geraspte kaas en dan in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde gevulde broodjes met gehakt, paprika en lenteui te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snij een kapje van de bovenkant van het broodje. Hol het broodje zoveel mogelijk uit. Maak het kruim wat fijner en zet het
apart. - Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin het gehakt rul. Voeg de uisnippers, stukjes paprika en lenteui toe en bak even mee. Voeg nu de sambal, het kerriepoeder en het broodkruim toe en roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Strooi de geraspte kaas over de broodjes en zet de broodjes plm. 15 - 20
minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt de broodjes natuurlijk ook vullen met je eigen lekkere gehaktmengsel.