Recept
« Terug naar recepten
Boontjes Santan
PT45M
Boontjes Santan
Een heerlijk boontjes santan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boontjes Santan te bereiden
1).Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de keukenblender en draai daarvan een homogene gladde massa.
2).Fruit de uien en knoflook aan in de heet gemaakte olie in een grote wadjan of pan met dikke bodem, tot de uien zacht zijn.
3).Fruit dan aan de boemboe en petehbonen mee in dezelfde pan/wadjan en als de boemboe heel erg gaat ruiken dan blussen met de bouillon en de santen.
4).Breng het geheel aan de kook - wel goed roeren - en doe pas op het laatst de boontjes er in, die moeten nog wat beet hebben als ze op het bord komen.
2).Fruit de uien en knoflook aan in de heet gemaakte olie in een grote wadjan of pan met dikke bodem, tot de uien zacht zijn.
3).Fruit dan aan de boemboe en petehbonen mee in dezelfde pan/wadjan en als de boemboe heel erg gaat ruiken dan blussen met de bouillon en de santen.
4).Breng het geheel aan de kook - wel goed roeren - en doe pas op het laatst de boontjes er in, die moeten nog wat beet hebben als ze op het bord komen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een aardige mix is: Tjolo tjolo, Asam pedis en Boontjes Santan. Hierbij witte rijst en je hebt een Moluks maal.