KookJij

Italiaanse aardappelovenschotel met witte bonen

Italiaanse" ovenschotel bestaat uit voorgekookte aardappelschijfjes , witte bonen uit pot of blik, reepjes, gekookte ham, pesto en geraspte kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse aardappelovenschotel met witte bonen te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Roer de pesto, hamreepjes en 1/3 deel van de geraspte kaas door de uitgelekte witte bonen.
  3. Doe het witte bonen-mengsel in de ovenschaal. Verdeel de plakjes aardappel erover. Bestrooi met de rest van de geraspte
    kaas.
  4. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is gekleurd.
    (plm. 15 - 20 minuten )

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Restant gekookte aardappelen van de vorige dag. Restant ham en weinig
tijd, maar toch zin in een gezonde en lekkere maaltijd.
Zo ontstond deze ovenschotel van witte bonen.
Vegetariërs gebruiken bijvoorbeeld reepjes prei of champignons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst