Recept
« Terug naar recepten
Borrelballetjes van geitenkaas
PT25M
Borrelballetjes van geitenkaas
Een heerlijk borrelballetjes van geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
18 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Borrelballetjes van geitenkaas te bereiden
Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Paprikapoeder op schoteltje strooien. Bieslook boven schoteltje fijn knippen. Geitenkaas ontkorsten, in stukken snijden en met vork door crème fraîche mengen. Op smaak brengen met fijngemalen peper. Tussen handen ca. 36 balletjes van geitenkaasmengsel draaien, zo groot als knikkers. In 3 porties verdelen. Geitenkaasballetjes door respectievelijk paprikapoeder, bieslooksnippers of pijnboompitten rollen, zodat 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan. In elk balletje cocktailprikker steken.
Wil van de Bunt zegt: