Recept
« Terug naar recepten
Bosbessen yoghurtijs
PT30M
Bosbessen yoghurtijs
Een heerlijk bosbessen yoghurtijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bosbessen yoghurtijs te bereiden
Meng de yoghurt, de vanille-essence en de honing door elkaar en zet het mengsel in de vriezer. Doe de bosbessen samen met het sinaasappelsap en de suiker in een pan, leg het deksel erop en zet de pan op een laag vuurtje. Laat de inhoud 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud 30 minuten trekken. Giet het door een zeef en laat het sap afkoelen. Spatel het afgekoelde sap door het yoghurtmengsel uit de vriezer en zet het 2 of 3 uur (naar gelang de hardheid van het ijs) terug in de vriezer
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ellieb zegt:
Hilde Dumont zegt: