KookJij

Bosbessen yoghurtijs

Een heerlijk bosbessen yoghurtijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: landleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bosbessen yoghurtijs te bereiden

Meng de yoghurt, de vanille-essence en de honing door elkaar en zet het mengsel in de vriezer. Doe de bosbessen samen met het sinaasappelsap en de suiker in een pan, leg het deksel erop en zet de pan op een laag vuurtje. Laat de inhoud 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud 30 minuten trekken. Giet het door een zeef en laat het sap afkoelen. Spatel het afgekoelde sap door het yoghurtmengsel uit de vriezer en zet het 2 of 3 uur (naar gelang de hardheid van het ijs) terug in de vriezer

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Ellieb, zou de eiwitten luchtig kloppen en voorzichtig onder de massa mengen. Groetjes Hilde KookJij
Ellieb

Ellieb zegt:
Is misschien een domme vraag maar wat doe ik met de eiwitten die zie ik nergens terug komen in recept
Pirlotte Joseane

Pirlotte Joseane zegt:
Dit zal ik zeker uitproberen:?