Recept
« Terug naar recepten
Boter-vanillekoekjes
PT30M
Boter-vanillekoekjes
Een heerlijk boter-vanillekoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
julia Borsboom
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
48 kCal energie
200 Gram koolhydraten
200 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boter-vanillekoekjes te bereiden
Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, suiker, vanillesuiker, het vanillearoma en het bakpoeder in een kom en kneed alles snel tot een glad deeg. Zet het deeg ca. 1 uur op een koele plek.
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden). Verdeel het deeg in meerdere porties en rol elke portie uit tot een vingerdikke streng. Snijd de strengen in stukken van 3cm lang en druk ze lichtjes plat met een vork. Bedek een bakblik met bakpapier. leg de koekjes erop, maar laat voldoende tussenruimte (2 cm). bak ze ca. 12 minuten in het midden van de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden). Verdeel het deeg in meerdere porties en rol elke portie uit tot een vingerdikke streng. Snijd de strengen in stukken van 3cm lang en druk ze lichtjes plat met een vork. Bedek een bakblik met bakpapier. leg de koekjes erop, maar laat voldoende tussenruimte (2 cm). bak ze ca. 12 minuten in het midden van de oven.