Recept
« Terug naar recepten
Botercreme met vanille glazuur
PT10M
Botercreme met vanille glazuur
Een heerlijk botercreme met vanille glazuur recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes – elke dag feest, Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Botercreme met vanille glazuur te bereiden
Klop boter op kamertemperatuur met 200 gram poedersuiker 30 seconden met een elektrische handmixer.
Voeg dan slagroom en vanille-essence toe.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Klop er dan beetje voor beetje nog 200 gram poedersuiker door, waarbij je ongeveer 1 minuut klopt na elke toevoeging.
Op dit punt kan je desgewenst de kleurstof toevoegen.
Ga door met kloppen tot het glazuur de gewenste consistentie heeft en makkelijk smeerbaar is.
Voeg dan slagroom en vanille-essence toe.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Klop er dan beetje voor beetje nog 200 gram poedersuiker door, waarbij je ongeveer 1 minuut klopt na elke toevoeging.
Op dit punt kan je desgewenst de kleurstof toevoegen.
Ga door met kloppen tot het glazuur de gewenste consistentie heeft en makkelijk smeerbaar is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Dit is wel erg zoet en naar mijn smaak moet in totaal 200 gram poedersuiker meer dan genoeg zijn. In Amerika maken ze al die creams veel te zoet.
brinkie1970 zegt: