KookJij

Botercreme met vanille glazuur

Een heerlijk botercreme met vanille glazuur recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Cupcakes – elke dag feest, Alisa Morov
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Botercreme met vanille glazuur te bereiden

Klop boter op kamertemperatuur met 200 gram poedersuiker 30 seconden met een elektrische handmixer.
Voeg dan slagroom en vanille-essence toe.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Klop er dan beetje voor beetje nog 200 gram poedersuiker door, waarbij je ongeveer 1 minuut klopt na elke toevoeging.
Op dit punt kan je desgewenst de kleurstof toevoegen.
Ga door met kloppen tot het glazuur de gewenste consistentie heeft en makkelijk smeerbaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Ik denk dat ik idd dubbel heb opgeschreven, die 200 g poedersuiker.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Sascha,
Dit is wel erg zoet en naar mijn smaak moet in totaal 200 gram poedersuiker meer dan genoeg zijn. In Amerika maken ze al die creams veel te zoet.