Recept
« Terug naar recepten
Botersaus
PT45M
Botersaus
Een heerlijk botersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Botersaus te bereiden
Verhit 40 gram boter en roer de bloem erdoor.
Roer dit gaar op een niet te heet vuur.
Roer na afkoeling het water erdoor en breng dit al roerende aan de kook.
Roer de eierdooiers door de room en roer dit door de saus.
Klop de saus op met gesmolten boter, die in een dun straaltje wordt toegevoegd.
Breng de saus op smaak met zout.
Roer dit gaar op een niet te heet vuur.
Roer na afkoeling het water erdoor en breng dit al roerende aan de kook.
Roer de eierdooiers door de room en roer dit door de saus.
Klop de saus op met gesmolten boter, die in een dun straaltje wordt toegevoegd.
Breng de saus op smaak met zout.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Demi van Ast zegt:
bertal zegt:
Bij dit recept, enkele lepels citroen naar behoefte er bij doen.:);)m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Zal het zeker proberen,success met het koken:);)m.v.g. Bert