Recept
« Terug naar recepten
Boudin noir met appeltjes:
PT30M
Boudin noir met appeltjes:
Een heerlijk boudin noir met appeltjes: recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boudin noir met appeltjes: te bereiden
Snijd de boudin noir in plakjes van 1 cm dik.
Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd in vieren en snijd dan in dikke schijven.
Verwarm de boter in een braadpan en bak de plakjes boudin noir aan beide kanten tot ze bruin en goed warm zijn.
Haal ze uit de pan en houd warm.
Bak de appels in dezelfde pan op een hoog vuur, en bestrooi ze met bruine suiker om ze te laten karameliseren.
Als de schijfjes aan beide kanten mooi ruin zijn, leg ze dan op een bord en schik de boudin noir erbovenop.
Serveer met gebakken aardappelen.
Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd in vieren en snijd dan in dikke schijven.
Verwarm de boter in een braadpan en bak de plakjes boudin noir aan beide kanten tot ze bruin en goed warm zijn.
Haal ze uit de pan en houd warm.
Bak de appels in dezelfde pan op een hoog vuur, en bestrooi ze met bruine suiker om ze te laten karameliseren.
Als de schijfjes aan beide kanten mooi ruin zijn, leg ze dan op een bord en schik de boudin noir erbovenop.
Serveer met gebakken aardappelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Geweldig toch dat je 't ook in Amsterdam kan krijgen.:);)
veel succes.
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
In 't Limburgse zijn best nog wel wat goeie slagers te vinden, die nog zelf bloedworst maken, dus effe naar 't Limburgse komen.
adresjes genoeg, wil ze wel een keer mailen.
wel in de herfst:);)
m.v.g. Bert Allers
Jacques zegt: