KookJij

Bouillon met port

Een heerlijk bouillon met port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bouillon met port te bereiden

Voeg de helft van de port aan de ontvette bouillon toe. Breng het mengsel aan de kook.
Temper de warmtebron en laat alles indampen tot er niet veel meer dan 3 liter is overgebleven
Doe er dan de rest van de port bij en voeg het bouqet garni toe.
Laat alles daarna nog zolang indampen tot er niet veel meer dan 2.4 liter liter
is overgebleven. Zeef de bouillon eventueel nog door een van tevoren natgemaakt
stuk (kaas)doek. Proef de bouillon en voeg wat zout en eventueel wat peper toe.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wim

wim zegt:
ik denk dat ik de port gewoon maar tot me neem:(:?