Recept
« Terug naar recepten
Bouillon met port
PT60M
Bouillon met port
Een heerlijk bouillon met port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouillon met port te bereiden
Voeg de helft van de port aan de ontvette bouillon toe. Breng het mengsel aan de kook.
Temper de warmtebron en laat alles indampen tot er niet veel meer dan 3 liter is overgebleven
Doe er dan de rest van de port bij en voeg het bouqet garni toe.
Laat alles daarna nog zolang indampen tot er niet veel meer dan 2.4 liter liter
is overgebleven. Zeef de bouillon eventueel nog door een van tevoren natgemaakt
stuk (kaas)doek. Proef de bouillon en voeg wat zout en eventueel wat peper toe.
Temper de warmtebron en laat alles indampen tot er niet veel meer dan 3 liter is overgebleven
Doe er dan de rest van de port bij en voeg het bouqet garni toe.
Laat alles daarna nog zolang indampen tot er niet veel meer dan 2.4 liter liter
is overgebleven. Zeef de bouillon eventueel nog door een van tevoren natgemaakt
stuk (kaas)doek. Proef de bouillon en voeg wat zout en eventueel wat peper toe.
wim zegt: