Bij het eten van deze beenham aten we bijna onze vingers erbij op.
Lekker met aardappelpuree en diverse groenten.
Recept
« Terug naar recepten
Beenham gemarineerd in rode wijn en port
PT10M
Beenham gemarineerd in rode wijn en port
Je kunt deze overheerlijke in port en wijn gemarineerde beenham bereiden in de pan, slowcooker of in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beenham gemarineerd in rode wijn en port te bereiden
- Smeer de beenham in met peper, zout en dun met mosterd.
- Verhit de olie. Bak de beenham snel aan alle zijden aan.
- Doe de wijn, port, laurier, takjes tijm en honing in de Slowcooker of ovenschaal. Leg de beenham hierin. Volg verder de hieronder staande gebruiksaanwijzing.
- OVEN: Oven voorverwarmen op 200 graden.Zet de beenham gedurende plm. 45
minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
SLOWCOOKER: 1/2 uur op vol vermogen, daarna 4 uur op slow. - Natuurlijk kun je de beenham ook gewoon in de pan klaarmaken.
Beenham een nachtje marineren in de vloeistof. Hieruit nemen. Rondom bakken in de olie. - Marinade er weer bij en lekker op een laag vuur gaar laten worden onder af en toe keren.