KookJij

Braai van Varkensrib met Bot-Zwoerd-Spek

Een heerlijk braai van varkensrib met bot-zwoerd-spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Braai van Varkensrib met Bot-Zwoerd-Spek te bereiden

1).Kerf met een mes diagonale sneden in het zwoerd tot halverwege in de speklaag
2).Gebruik 6 teentjes knoflook (gehalveerd) om de hoekpunten van de sneden in het zwoerd mee te piqueren en druk tevens zout en peper in de inkepingen.
3).Verdeel de kruidnagels over het vlees in een aantal inkepingen
4).Zet vlees op een rooster met een lekbak er onder in het midden van de oven op 180 graden Celsius gedurende 30 minuten.
5).Zet de oven dan op 160 graden Celsius tot het vlees gaar is (kerntemperatuur van van 65 graden Celsius).
6).Haal het vlees uit de oven, dek af met folie en laat 15 minuten rusten.
7).Doe in een bakpan een lepeltje olie en fruit daarin aan de uien en de rest van de knoflook.
8).Voeg toe het gelekte vleesnat uit de lekbak en doe daar de bloem bij en blijf goed roeren. Voeg dan de cider toen en blijf roeren tot de klontjes weg zijn en de saus is ingedikt. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er gebakken aardappeltjes bij en en groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst