Recept
« Terug naar recepten
Brabants roggebrood
PT90M
Brabants roggebrood
Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabants roggebrood te bereiden
- Meng de gist met de lauwe melk de nescafe en appelstroop en giet het mengsel in de kneedkom. Doe het meel erbij en kneed het even door op een lage stand tot alles gemengd is en je een deegbal hebt. Laat dit 10 minuten rusten. Nu voeg je het zout met de olijfolie toe en kneed dit 2 minuten op stand 2. Dek de kom af met een vochtige theedoek en plastickfolie haal hem van de keukenmachine en zet hem op een warme plek, op de verwarming of in een warmwaterbad. Laat het deeg een half uur rijzen kneed het goed door en doe het in een ingevette vorm. Dek het nogmaals af en laat het nog een half uur narijzen. Bak het brood in een voorverwarmde oven met een schaaltje water op de bodem op 170 graden voor 70 minuten gaar en bruin. Laat het op een rooster afkoelen.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit recept doe ik altijd verdubbelen en snij de broden na het afkoelen in dunne plakjes en vries ze in , vervolgens pak ik elke paar dagen er uit wat ik nodig heb , zo heb je altijd vers roggebrood. Dit eet ik samen met mijn Brabantse balkenbrij zie mijn recept is heerlijk die combinatie
George Pestman zegt:
Met vriendelijke groeten,
George Pestman