Recept
« Terug naar recepten
Brabantse schotel
PT15M
Brabantse schotel
Een heerlijk brabantse schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.vlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabantse schotel te bereiden
1. Hak de runderlapjes, de doperwtjes, de worteltjes, ¾ van de zilveruitjes, 100 g van de augurkjes en de aardappels vrij fijn. De ingrediënten hoeven niet meer herkenbaar te zijn.
2. Voeg ¾ van de mayonaise en de mosterd aan de fijngehakte ingrediënten toe, roer alles goed door elkaar en voeg een paar lepeltjes van het zoetzure vocht van de zilveruitjes toe voor de smaak. Laat het mengsel het liefst een paar uur trekken.
3. Meng de rest van de mayonaise met 3 eetlepels van het zoetzure vocht van de zilveruitjes.
4. Snijd de kerstomaatjes doormidden, de rest van de augurkjes in reepjes en de eieren in vieren.
5. Schep het slaatje op 4 borden, strijk de bergjes glad en schep de dunne mayonaise erover.
6. Garneer de slaatjes met de eieren, de tomaatjes, de reepjes augurk en de rest van de uitjes.
2. Voeg ¾ van de mayonaise en de mosterd aan de fijngehakte ingrediënten toe, roer alles goed door elkaar en voeg een paar lepeltjes van het zoetzure vocht van de zilveruitjes toe voor de smaak. Laat het mengsel het liefst een paar uur trekken.
3. Meng de rest van de mayonaise met 3 eetlepels van het zoetzure vocht van de zilveruitjes.
4. Snijd de kerstomaatjes doormidden, de rest van de augurkjes in reepjes en de eieren in vieren.
5. Schep het slaatje op 4 borden, strijk de bergjes glad en schep de dunne mayonaise erover.
6. Garneer de slaatjes met de eieren, de tomaatjes, de reepjes augurk en de rest van de uitjes.