Recept
« Terug naar recepten
Brandade met duo van tarbot en pladijs
PT30M
Brandade met duo van tarbot en pladijs
Een heerlijk brandade met duo van tarbot en pladijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brandade met duo van tarbot en pladijs te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de tarbot in een ovenschotel en doe er de ui, de look en de bouillon bij. Laat 20 minuten afgedekt in de oven staan. Haal de schotel er dan uit en prak alles fijn.
Voeg er de puree erbij, meng goed en breng op smaak met olijfolie, citroensap, cayennepeper en zout.
Bak de pladijsfilets met boter en olijfolie aan beide kanten goudbruin. Blus het bakvocht van de vis met witte wijn en visbouillon. Voeg er de saffraan aan toe en laat even inkoken. Haal van het vuur, meng er de room onder en breng op smaak met peper en zout.
Mix de gedroogde ui tot een crunch. Leg een stukje vis bovenop wat puree op een bord, en werk af met crunch.
Leg de tarbot in een ovenschotel en doe er de ui, de look en de bouillon bij. Laat 20 minuten afgedekt in de oven staan. Haal de schotel er dan uit en prak alles fijn.
Voeg er de puree erbij, meng goed en breng op smaak met olijfolie, citroensap, cayennepeper en zout.
Bak de pladijsfilets met boter en olijfolie aan beide kanten goudbruin. Blus het bakvocht van de vis met witte wijn en visbouillon. Voeg er de saffraan aan toe en laat even inkoken. Haal van het vuur, meng er de room onder en breng op smaak met peper en zout.
Mix de gedroogde ui tot een crunch. Leg een stukje vis bovenop wat puree op een bord, en werk af met crunch.