Recept
« Terug naar recepten
Brazo gitano - Zigeunerarm
PT50M
Brazo gitano - Zigeunerarm
Een heerlijk brazo gitano - zigeunerarm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brazo gitano - Zigeunerarm te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Kluts de eieren met de suiker en klop ze schuimig op.
Zeef de bloem en de cacao en doe dit bij het geklopte ei.
Voeg ook de geraspte citroenschil toe.
Verspreid het mengsel over een ingevette bakplaat.
Bak ongeveer 7 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling: prak de bananen met het citroensap en de geraspte schil, en meng dit met de room en de stukjes chocola.
Rol het warme deeg op in een vochtige doek die besprenkeld is met suiker.
Rol het deeg weer uit en verdeel de vulling erover.
Rol de deeglap opnieuw op.
Vouw de uiteinden om.
Besprenkel de rol met suiker en bestrooi voor het serveren met stukjes chocola.
Kluts de eieren met de suiker en klop ze schuimig op.
Zeef de bloem en de cacao en doe dit bij het geklopte ei.
Voeg ook de geraspte citroenschil toe.
Verspreid het mengsel over een ingevette bakplaat.
Bak ongeveer 7 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling: prak de bananen met het citroensap en de geraspte schil, en meng dit met de room en de stukjes chocola.
Rol het warme deeg op in een vochtige doek die besprenkeld is met suiker.
Rol het deeg weer uit en verdeel de vulling erover.
Rol de deeglap opnieuw op.
Vouw de uiteinden om.
Besprenkel de rol met suiker en bestrooi voor het serveren met stukjes chocola.
Mick zegt: