Recept
« Terug naar recepten
Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon
PT60M
Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon
Een heerlijk bressekip gebraden met sherryazijn en dragon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon te bereiden
Snijd de kip in 8 gelijke delen.
Kruid met peper en zout.
Bestrooi de stukken vlees aan alle kanten lichtjes met bloem.
Verhit wat olie en boter in een pan en bak daarin de stukken kip aan.
Doe er de gehakte sjalotten bij, vervolgens de champignons (in 4 gesneden), de fijngehakte knoflook en het kruidentuiltje.
Zet het vuur voor de helft lager en laat enkele minuten sudderen.
Maak het braadvocht los met de azijn en de witte wijn.
Laat de vloeistof volledig inkoken en voeg er dan de gevogeltefond bij.
Zet een deksel op de pan en laat zo'n 50 minuten braden.
Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm.
Laat het braadvocht voor de helft inkoken.
Breng op smaak indien nodig. Roer de resterende boter door de saus.
Voeg de kip toe aan de saus en bestrooi met de fijngehakte dragon.
Serveer met witte rijst of groenten
Kruid met peper en zout.
Bestrooi de stukken vlees aan alle kanten lichtjes met bloem.
Verhit wat olie en boter in een pan en bak daarin de stukken kip aan.
Doe er de gehakte sjalotten bij, vervolgens de champignons (in 4 gesneden), de fijngehakte knoflook en het kruidentuiltje.
Zet het vuur voor de helft lager en laat enkele minuten sudderen.
Maak het braadvocht los met de azijn en de witte wijn.
Laat de vloeistof volledig inkoken en voeg er dan de gevogeltefond bij.
Zet een deksel op de pan en laat zo'n 50 minuten braden.
Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm.
Laat het braadvocht voor de helft inkoken.
Breng op smaak indien nodig. Roer de resterende boter door de saus.
Voeg de kip toe aan de saus en bestrooi met de fijngehakte dragon.
Serveer met witte rijst of groenten