Recept
« Terug naar recepten
Brick met kalkoen- en spekvulling
PT40M
Brick met kalkoen- en spekvulling
Een heerlijk brick met kalkoen- en spekvulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brick met kalkoen- en spekvulling te bereiden
1. Snij de kalkoen in kleine blokjes. Snipper het sjalotje. Maak de prei schoon en snipper heel fijn. Hou een lang stuk wit over om de pakketjes dicht te knopen. Verhit wat olie in een pan, fruit het sjalotje en voeg er de kalkoen, het spek en de prei aan toe. Laat alles snel garen en laat dan even afkoelen.
2. Blancheer het overgebleven preiblad in wat kokend water en snij het in vier lange 'touwtjes'. Rol het brickdeeg open en verdeel het in vier. Verdeel de vulling over de deeglapjes en vouw ze tot beursjes. Knoop ze toe met de preitouwtjes.
3. Zet de beursjes op een bakblik waarop een stuk bakpapier ligt. Besprenkel ze licht met olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven op 200° C. Laat de beursjes goudbruin bakken. Hou de oven in de gaten want dit deeg bakt snel. Doe de gevogeltefond in de pan waarin het vlees en de groenten gebakken zijn. Roer de aanbaksels los en laat de fond tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat ook tot de helft inkoken. Kruid de saus met peper en zout. Zet de beursjes midden op een bord en nappeer er wat van de roomsaus omheen. Zet de rest van de saus op tafel.
2. Blancheer het overgebleven preiblad in wat kokend water en snij het in vier lange 'touwtjes'. Rol het brickdeeg open en verdeel het in vier. Verdeel de vulling over de deeglapjes en vouw ze tot beursjes. Knoop ze toe met de preitouwtjes.
3. Zet de beursjes op een bakblik waarop een stuk bakpapier ligt. Besprenkel ze licht met olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven op 200° C. Laat de beursjes goudbruin bakken. Hou de oven in de gaten want dit deeg bakt snel. Doe de gevogeltefond in de pan waarin het vlees en de groenten gebakken zijn. Roer de aanbaksels los en laat de fond tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat ook tot de helft inkoken. Kruid de saus met peper en zout. Zet de beursjes midden op een bord en nappeer er wat van de roomsaus omheen. Zet de rest van de saus op tafel.