Recept
« Terug naar recepten
andijviestamppot met spekjes gesmoorde uien en crème fraîche
PT25M
andijviestamppot met spekjes gesmoorde uien en crème fraîche
Heerlijk romige andijviestamppot door de toevoeging vàn crème fraîche en de zacht gebakken uien. Dit is smullen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culy
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe andijviestamppot met spekjes gesmoorde uien en crème fraîche te bereiden
- Begin met het smoren van de uien. Verhit 10 gram boter in een koekenpan. Smoor de uien heel zachtjes (minimaal 20 minuten) op een lage warmtebron tot ze beginnen te karamelliseren. Af en toe omscheppen.
- Kook de aardappelen goed gaar in plm. 20 minuten. Giet de aardappele af en laat ze nog wat droogstomen.
- Voeg de andijvie, 10 gram boter en de crème fraîche toe en stamp tot een gladde stamppot. Proef en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Hou de andijviestamppot warm op laag vuur en roer regelmatig.
- Zodra de uien zijn gekaramelliseerd voeg je ze toe aan de stamppot.
- Bak de spekjes in de pan waar in de uien waren gebakken. Zodra ze knapperig zijn voeg je ook de spekjes toe aan de stamppot.
- Verdeel de andijviestamppot over borden en serveer er eventueel een gehaktbal bij.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik las dit recept op een site van Culy.nl. We hebben genoten van deze heerlijke romige stamppot. De hoeveelheden waren perfect aangegeven. Ik heb de hoeveelheden precies aangehouden maar in plaats van alleen crème fraîche een deel roomkaas toegevoegd.