Recept
« Terug naar recepten
Brinyal uit India
PT50M
Brinyal uit India
Het gerecht heet eigenlijk brinyal thokku en is een zurig-kruidig aubergine gerecht uit India. Het wordt vaak gegeten met pulao (pilav rijst uit India)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brinyal uit India te bereiden
- Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan - al roerend - de uien, de knoflook en de curryblaadjes gedurende een minuut of acht.
- Dan de blokjes tomaat er bij doen en bakken tot de tomaat zowat stuk gaat.
- Dan de aubergines er bij en goed doorroeren gedurende 5 minuten.
- Voeg vervolgens toe de sambal, kunyit en wat zeezout.
- Nu het limoensap er bij en zachtjes laten opkoken tot de aubergine gaar is.
- Voeg dan de palmsuiker toe en roer goed door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een droge witte wijn, warme thee of koud bier.