KookJij

Brinyal uit India

Het gerecht heet eigenlijk brinyal thokku en is een zurig-kruidig aubergine gerecht uit India. Het wordt vaak gegeten met pulao (pilav rijst uit India)
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brinyal uit India te bereiden

  1. Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan - al roerend - de uien, de knoflook en de curryblaadjes gedurende  een minuut of acht.
  2. Dan de blokjes tomaat er bij doen en bakken tot de tomaat zowat stuk gaat.
  3. Dan de aubergines er bij en goed doorroeren gedurende 5 minuten.
  4. Voeg vervolgens toe de sambal, kunyit en wat zeezout.
  5. Nu het limoensap er bij en zachtjes laten opkoken tot de aubergine gaar is.
  6. Voeg dan de palmsuiker toe en roer goed door. 

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Een droge witte wijn, warme thee of koud bier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst