De greinsuiker kun je ook vervangen door mini suikerklontjes te halveren.
Gebruik twee kleine cakebilkken.
Recept
« Terug naar recepten
Brioche suikerbrood
PT180M
Brioche suikerbrood
Een heerlijk brioche suikerbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brioche suikerbrood te bereiden
Los de gist met de suiker op in het handwarme water.
Geef de bloem in de beslagkom.
Schenk het gistmengsel over de bloem.
Geef de gembersiroop en de drie eieren er ook bij en
meng dit tot een deeg.
Kneed het deeg 8 minuten.
Als het deeg bijna gevormd is het zout en de boter bijmengen.
Voorrijs : 15 minuten, nadien 2 x 150 g afwegen en rond zetten.
De vulling in grote deeg doorwerken.
De kaneel als laatste toevoegen even een paar keer deeg kneden, zodat er strepen ontstaan.
in 2 stukken verdelen 450 gram.
Tussenrijs 15 minuten.
Twee kleine stukken deeg als een ovaal uitrollen 35 x 20 cm.
Suikerdeeg invouwen en
in ingevette bakblikken leggen.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten.
Laten afkoelen op een rooster.
Geef de bloem in de beslagkom.
Schenk het gistmengsel over de bloem.
Geef de gembersiroop en de drie eieren er ook bij en
meng dit tot een deeg.
Kneed het deeg 8 minuten.
Als het deeg bijna gevormd is het zout en de boter bijmengen.
Voorrijs : 15 minuten, nadien 2 x 150 g afwegen en rond zetten.
De vulling in grote deeg doorwerken.
De kaneel als laatste toevoegen even een paar keer deeg kneden, zodat er strepen ontstaan.
in 2 stukken verdelen 450 gram.
Tussenrijs 15 minuten.
Twee kleine stukken deeg als een ovaal uitrollen 35 x 20 cm.
Suikerdeeg invouwen en
in ingevette bakblikken leggen.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten.
Laten afkoelen op een rooster.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Keukenprinsesje zegt:
opahenny zegt:
25 gr gemberstroop
42 gr gist
:p susses met je eigen suikerbroodjes maken
j. egh. zegt:
Kun je de gembersiroop weglaten of vervangen? Want dat heb ik niet in huis...
groetjes
J. E.