Recept
« Terug naar recepten
Oosterse salade met champignons, taugé en gember
PT20M
Oosterse salade met champignons, taugé en gember
Een salade die lerg ekker is bij een Oosterse maaltijd. Ik kwam op dit idee omdat ik toevallig deze ingrediënten in huis had. De salade viel goed in de smaak.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse salade met champignons, taugé en gember te bereiden
- Sla wassen en goed laten uitlekken.
- Sjalotje en knoflook pellen en heel fijn snipperen. Taugé schoonmaken. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Paprika wassen en snipperen.
- Dressing maken van gembernat, azijn, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout en chilisaus en/of sambal.
- 1 eetlepel olie verhitten in een koekenpan. Champignons hierin op hoge warmtebron snel bruin bakken . Uitjes en knoflook 1 minuut meebakken. Taugé toevoegen en alles goed omscheppen.
- Laten afkoelen.
- Sla in stukken over de schaal verdelen.
- Champignonmengsel , paprika en gemberstukjes over de sla verdelen.
- Dressing proeven, eventueel nog wat kruiden toevoegen. Dressing over de salade verdelen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik vind het altijd leuk en lekker om bij een Aziatische maaltijd ook een salade te serveren die erbij past.