Bak de kipfilet niet te lang want dan wordt de kip droog. Kipfilet in gedeelten bakken, dan bereik je het beste resultaat.
Je kunt er voor kiezen de sperziebonen niet voor te koken, maar neem het zekere voor het onzekere en kook ze heel even voor. Rauwe bonen zijn niet lekker. In plaats van Spaanse peper kun je ook sambal toevoegen en eventueel nog een paprika in kleine stukjes gesneden mee wokken.
Recept
« Terug naar recepten
Oosterse kipfiletreepjes met sperziebonen en lente-uitjes.
PT25M
Oosterse kipfiletreepjes met sperziebonen en lente-uitjes.
Wokken: Kipfiletreepjes met sperziebonen en lente-uitjes, Oosters gekruid . Lekker met rijst.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse kipfiletreepjes met sperziebonen en lente-uitjes. te bereiden
- Maak de sperziebonen schoon. Snij ze in kleine stukjes. Kook de sperziebonen in plm. 7 minuten beetgaar.
- Laat de speriebonen uitlekken in een zeef of vergiet.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Maak de Spaanse peper schoon. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij de peper in kleine stukjes
- Was de lente-uitjes en snij ze in ringetjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de kipreepjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
- Bak in het overgebleven vet de knoflook, Spaanse peper en gember.
- Voeg de sperziebonen en de kipstukjes hier weer aan toe en roer alles goed door.
- Maak het geheel op smaak met chilisaus, sojasaus, peper en zout.
- Lekker met rijst.