Ik had in mijn verzameling kruiden van Jonnie Boer ook de shichimi togaraschi. Geen idee waarvoor ik deze kruiden zou kunnen gebruiken? Ik had al spitskool en shiitake in huis, dus dat werd uitproberen.
Wij vonden de spitskool zo erg lekker, dus shichimi togaraschi wordt zeker vaker gebruikt.
Is ook lekker bij vlees en vis.
Wij hebben de spitskool gegeten met rijst en gebakken zalm.
Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken spitskool met shiitake en sojasaus
PT15M
Roergebakken spitskool met shiitake en sojasaus
Verse, in reepjes gesneden spitskool gebakken met ui, knoflook, reepjes shiitake paddenstoelen. Lekker met Aziatische kruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken spitskool met shiitake en sojasaus te bereiden
- Verhit de beide oliesoorten in een wok of flinke hapjespan.
- Bak eerst de shiitake een paar minuten. Voeg dan de gesnipperde ui, knoflook en rode peper hieraan toe en bak dit even mee tot lichtbruin.
- Voeg de gesneden spitskool in gedeelte hieraan toe. Bak de spitskool plm.5 minuten al omscheppend mee.
- Maak de spitskool op smaak met zout, shichimi togariaschi, sojasaus en gembersiroop.
- Laat de spitskool nog een paar minuten roerbakken (af en toe omscheppen) tot de spitskool lekker beetgaar is.
- Meng op het laatst de lente-uitjes door de spitskool.