Recept
« Terug naar recepten
broccoli gehakt gratin
PT35M
broccoli gehakt gratin
Een heerlijk broccoli gehakt gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe broccoli gehakt gratin te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes.
Kook ze 4 min. in water met zout en giet ze af.
Pel de uien en knoflook en snipper deze. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook hierin, voeg het gehakt toe en bak het rul met de kerriepoeder.
Schep de gezeefde tomaten erdoor.
Verdeel de broccoli over de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een laag gehakt en daarop een laag schijfjes aardappel. Verdeel daarover de kaas.
Zet het gerecht 20 min. in het midden van de oven. Dek het af met aluminium folie als het gerecht te donker word.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes.
Kook ze 4 min. in water met zout en giet ze af.
Pel de uien en knoflook en snipper deze. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook hierin, voeg het gehakt toe en bak het rul met de kerriepoeder.
Schep de gezeefde tomaten erdoor.
Verdeel de broccoli over de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een laag gehakt en daarop een laag schijfjes aardappel. Verdeel daarover de kaas.
Zet het gerecht 20 min. in het midden van de oven. Dek het af met aluminium folie als het gerecht te donker word.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Digibeet zegt:
ineke60 zegt:
ineke;)
boomer zegt: