Recept
« Terug naar recepten
Broccoli met kipkerrieragout
PT60M
Broccoli met kipkerrieragout
Een heerlijk broccoli met kipkerrieragout recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Culinaplaza -
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli met kipkerrieragout te bereiden
Marineer eerst het vlees.
Doe een flinke scheut olie in een kom met een grote eetlepel kerrie en peper en zout.
Laat in deze marinade de kipfilet stukjes minimaal 2 uur marineren.
Zet een pan op middelmatig vuur en bak de kipfilet, totdat het niet meer rauw is (maar niet te lang bakken, want het moet ook nog de oven in en anders wordt de kip te gaar).
Maak de broccoli schoon en doe de roosjes in kokend water en kook het 3 à 4 minuten.
Verwarm de ragout even in een pannetje op, zodat het wat vloeibaarder wordt.
Vet de ovenschaal in met olie en bedek de bodem met aardappelschijfjes, strooi een beetje zout op de aardappelschijfjes.
Doe de stukjes kipfilet en de stukjes broccoli in de ovenschaal.
Giet de ragout erover en leg hier de overige aardappelschijfjes boven op.
Strooi nog wat kerriepoeder over de aardappelschijfjes en strooi dan de geraspte kaas erover heen.
Doe de schaal 20 min. in een voorverwarmde oven op 220ºC..
Doe een flinke scheut olie in een kom met een grote eetlepel kerrie en peper en zout.
Laat in deze marinade de kipfilet stukjes minimaal 2 uur marineren.
Zet een pan op middelmatig vuur en bak de kipfilet, totdat het niet meer rauw is (maar niet te lang bakken, want het moet ook nog de oven in en anders wordt de kip te gaar).
Maak de broccoli schoon en doe de roosjes in kokend water en kook het 3 à 4 minuten.
Verwarm de ragout even in een pannetje op, zodat het wat vloeibaarder wordt.
Vet de ovenschaal in met olie en bedek de bodem met aardappelschijfjes, strooi een beetje zout op de aardappelschijfjes.
Doe de stukjes kipfilet en de stukjes broccoli in de ovenschaal.
Giet de ragout erover en leg hier de overige aardappelschijfjes boven op.
Strooi nog wat kerriepoeder over de aardappelschijfjes en strooi dan de geraspte kaas erover heen.
Doe de schaal 20 min. in een voorverwarmde oven op 220ºC..
Gerda zegt: