Recept
« Terug naar recepten
Broccoli notentaart
PT45M
Broccoli notentaart
Een heerlijk broccoli notentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli notentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 2oo graden. Bestrijk een rechthoekig bakblik met wat boter en bekleed met vetvrij papier. Dit papier ook weer licht met boter bestrijken. Ontdooi de bladerdeegplakjes en bekleed het bakblik hiermee. Prik met een vork overal in het deeg en bak vervolgens 10 minuten voor. Neem het bakblik vervolgens uit de oven en houd deze apart. Kook de broccoli met wat zout in kokend water. Spoel na 2 minuten af met koud stromend water en laat op een zeef uitlekken. Klop in een ruime kom de eieren met de slagroom, peper, zout en oregano. Schep de broccoli in het bakblik en giet het eiermengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas en cashewnoten. Bak vervolgens af in 30 minuten of tot het ei gestold en de kaas gesmolten is. Direct uit de oven serveren.
Lia zegt: