Recept
« Terug naar recepten
Broccoli op Chinese Wijze (Gai Lan)
PT30M
Broccoli op Chinese Wijze (Gai Lan)
Een heerlijk broccoli op chinese wijze (gai lan) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli op Chinese Wijze (Gai Lan) te bereiden
*Blancheer de broccoli 2-3 minuten in kokend heet water,spoel koud af en dep droog.
*Verhit de olie in de wok op hoog vuur en bak hierin de ui,knoflook en gember 2 minuten.Voeg de broccoli toe en bak onder omroeren 4 minuten.
*Papje maken van maizena en bouillon
*Na de 4 minuten de rest van de ingredienten toevoegen en na 2 minuten roeren het maizena papje.Blijven roeren tot de maizena gaat binden.Gerecht is dan klaar.
*Verhit de olie in de wok op hoog vuur en bak hierin de ui,knoflook en gember 2 minuten.Voeg de broccoli toe en bak onder omroeren 4 minuten.
*Papje maken van maizena en bouillon
*Na de 4 minuten de rest van de ingredienten toevoegen en na 2 minuten roeren het maizena papje.Blijven roeren tot de maizena gaat binden.Gerecht is dan klaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze broccoli wordt overal bijgegeven en vaak ook zo als een snackje.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)