Recept
« Terug naar recepten
broccoliflan
PT60M
broccoliflan
Een heerlijk broccoliflan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe broccoliflan te bereiden
Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout gaar. Pureer ze in de keukenmachine. Breng de puree op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de eidooiers en de eieren door de groentepuree. Schep het mengsel in de ingevette ovenschaaltjes en zet deze in een grote braadslede met een laagje water (au bain marie). Het water komt tot ongeveer driekwart van de schaaltjes. Laat de broccoliflans in c.a. 30 min in de oven gaar worden. Stort de flans en serveer ze.
Laermans Guido zegt: