Recept
« Terug naar recepten
Broccolitaart met ham en gruyére
PT80M
Broccolitaart met ham en gruyére
Een heerlijk broccolitaart met ham en gruyére recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolitaart met ham en gruyére te bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de fijngesneden ham, de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.
Tip: Deze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Tip: Deze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.
meneertje zegt: