KookJij

Broccolitaart met ham en gruyére

Een heerlijk broccolitaart met ham en gruyére recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolitaart met ham en gruyére te bereiden

Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de fijngesneden ham, de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.

Tip: Deze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

meneertje

meneertje zegt:
lijkt heerlijk denk zelf dat ik het als hoofdgerecht houd met lekker aan vulling van aardappeltjes en een lekker stukje vlees.
riavandenkerkhof

riavandenkerkhof zegt:
het is een heerlijk recept en gemakkelijk te maken. ook de smaak is erg goed
Anneke  Jager

Anneke Jager zegt:
lijkt me super lekker
dorein de cooker

dorein de cooker zegt:
Heerlijk recept. Vult goed. Ook warm heerlijk!!
Prima picknickmaaltijd.;)