Recept
« Terug naar recepten
Broccolitaart met peer en cashewnoten.
PT15M
Broccolitaart met peer en cashewnoten.
Een heerlijk broccolitaart met peer en cashewnoten. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
5 of 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolitaart met peer en cashewnoten. te bereiden
Maak de broccoli schoon en verdeel het in kleine roosjes. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar en giet ze af. Hak de noten grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Bekleedt een ingevette vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel de peer erover. Verdeel de broccoli en de noten over de peer. Klop de eieren met de slagroom, het bouillonpoeder en wat peper los. Schenk het eiermengsel over de taart en dek het af met de kaas. Bak de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar.
paula zegt:
Ik vond het een heerlijke taart. De bereidingstijd kostte mij alleen eerder 1 uur dan 15 minuten (en dan nog 45 minuten oven). Ik heb gezoute cashewnoten gebruikt. En omdat ik geen bouillonpoeder kon vinden, heb ik een bouillonblokje in heel weinig water opgelost en dat door het eiermengsel gedaan. Werkte perfect.
Ik at zo een kwart van de taart weg. De volgende dag weer: zet hem 2 x 20 seconden in de magnetron en je hebt weer een heerlijke taart.
Ik zie nu juist dat mijn vorige reactie 'niet OK' is, allemaal jammer dan, want dit is gezond en lekker eten. Bovendien vleesloos en dat mis je geen seconde!:)