Ik maakte deze spinaziebollen toen ons nichtje, die vegetariërs is, bij ons kwam eten.
Mijn man eet graag vlees,maar bij deze spinaziebol vond ook hij vlees niet nodig.
We hebben dit gegeten met een lekkere tomatensalade (zoals ook bij het oorspronkelijke recept was aangegeven.
Echt een recept om vaker te maken. Niet moeilijk en snel klaar.
Recept
« Terug naar recepten
Spinaziebol
PT25M
Spinaziebol
Keertje eten zonder vlees? Dan is dit een aanrader. Spinazie met kaas rond een hardgekookt ei en verpakt in bladerdeeg.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familierecept Allerhande 5 2010
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziebol te bereiden
- Ontdooi de spinazie. Doe de spinazie in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Maak de spinazie op smaak met peper, zout, nootmuskaat. Meng er de geraspte kaas en het paneermeel door.
- Kook de eieren hard.
- Ontooi de plakjes bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg er 4 plakjes bladerdeeg op.
- Verdeel de helft van de spinazie over het bladerdeeg. Leg er de eieren op. Verdeel nu de rest van de spinazie over de eieren. Zorg dat de eieren goed verpakt zijn.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water. Leg de overige plakjes erop en druk ze goed aan met een vork.
- Bak de spinaziebollen plm. 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot ze mooi bruin zijn.