Recept
« Terug naar recepten
Brood met gedroogde pitten
PT120M
Brood met gedroogde pitten
Een heerlijk brood met gedroogde pitten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
.... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood met gedroogde pitten te bereiden
Alle ingredienten op kamertemperatuur.
Water, gist en suiker oplossen in lauw water.
Eikes loskloppen met het zout.
Voeg deze ingredienten bij de bloem evenzeer olijfolie en de pitten.
Kneed alles zeer goed houd bloem bij de hand om af en toe een beetje toe te voegen, indien het deeg blijft plakken. Verdeel het deeg in 3 bollen, en laat 30 min rusten op een warme tochtvrije plaats onder een vochtige handdoek.
Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed elke bol opnieuw, laat opnieuw rijzen.
Nu gaan we het deeg voor de laaste maal kneden en uitrollen in lange worsten, op een vel bakpapier de rollen leggen en een vlecht van maken.
Laat nogmaals rijzen.
Verwarm de oven op 200 gr en bak de vlecht gedurende 30 min bestrooid met bloem.
Laat op rooster afkoelen.
Water, gist en suiker oplossen in lauw water.
Eikes loskloppen met het zout.
Voeg deze ingredienten bij de bloem evenzeer olijfolie en de pitten.
Kneed alles zeer goed houd bloem bij de hand om af en toe een beetje toe te voegen, indien het deeg blijft plakken. Verdeel het deeg in 3 bollen, en laat 30 min rusten op een warme tochtvrije plaats onder een vochtige handdoek.
Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed elke bol opnieuw, laat opnieuw rijzen.
Nu gaan we het deeg voor de laaste maal kneden en uitrollen in lange worsten, op een vel bakpapier de rollen leggen en een vlecht van maken.
Laat nogmaals rijzen.
Verwarm de oven op 200 gr en bak de vlecht gedurende 30 min bestrooid met bloem.
Laat op rooster afkoelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Een aaike ( streling ) over de woef zijn bolleke :);):p
flavia zegt:
derbyke zegt: