Zout en peper heb ik zelf niet gebruikt, ik vond het niet nodig.
Klik op de foto om te vergroten: de broodjes hierop zijn
Curaçaose "pan será". Zie beschrijving hiervan bij "Broodje met paprikaspread en avocado". Deze broodjes zijn ong. 15 cm in doorsnede en het sardinemengsel was genoeg voor 3.
Je kunt uiteraard andere broodjes nemen.
Recept
« Terug naar recepten
Broodje pikante sardientjes en maïs
PT10M
Broodje pikante sardientjes en maïs
Een heerlijk broodje pikante sardientjes en maïs recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje pikante sardientjes en maïs te bereiden
De sardientjes afgieten en een klein beetje vocht bewaren. De sardientjes fijnprakken met het beetje vocht.
Wat mayo door de sardientjes mengen, niet al te vochtig maken.
Van de eieren 3 mooie plakken bewaren voor de garnering en de rest in kleine stukjes snijden en door de sardientjes mengen.
Van de tomaten 3 mooie plakken bewaren voor de garnering en de rest in kleine stukjes door de sardientjes mengen.
De zilveruitjes wat kleiner snijden en samen met de uitgeperste knoflookteentjes door de sardientjes mengen.
De maïskorrels afgieten en iets minder dan de helft achterhouden voor de garnering en de rest naar smaak door de sardientjes mengen.
Proeven en indien gewenst zout en peper toevoegen.
De broodjes horizontaal doormidden snijden (heel licht roosteren) en het onderste gedeelte dik besmeren met het sardientjesmengsel.
Indien gewenst nog wat maïskorrels erop strooien en zilveruitjes.
Snij het kapje van de broodjes schuin doormidden en leg deze 2 stukken schuin op elkaar half op het onderste deel. (zie foto)
Leg een blaadje sla naast het broodje, een plakje tomaat en ei en wat maïskorrels/zilveruitjes erop.
Wat mayo door de sardientjes mengen, niet al te vochtig maken.
Van de eieren 3 mooie plakken bewaren voor de garnering en de rest in kleine stukjes snijden en door de sardientjes mengen.
Van de tomaten 3 mooie plakken bewaren voor de garnering en de rest in kleine stukjes door de sardientjes mengen.
De zilveruitjes wat kleiner snijden en samen met de uitgeperste knoflookteentjes door de sardientjes mengen.
De maïskorrels afgieten en iets minder dan de helft achterhouden voor de garnering en de rest naar smaak door de sardientjes mengen.
Proeven en indien gewenst zout en peper toevoegen.
De broodjes horizontaal doormidden snijden (heel licht roosteren) en het onderste gedeelte dik besmeren met het sardientjesmengsel.
Indien gewenst nog wat maïskorrels erop strooien en zilveruitjes.
Snij het kapje van de broodjes schuin doormidden en leg deze 2 stukken schuin op elkaar half op het onderste deel. (zie foto)
Leg een blaadje sla naast het broodje, een plakje tomaat en ei en wat maïskorrels/zilveruitjes erop.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
ineke60 zegt:
lilith zegt:
derbyke zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.;):D