Recept
« Terug naar recepten
Russische eiersalade van Ramon Brugman.
PT60M
Russische eiersalade van Ramon Brugman.
In het programma Binnenste Buiten van 2-3-2020 zagen we Ramon deze
salade bereiden. Mijn man opperde , dat dat wel iets voor een verjaardag
bij een bbq heerlijk zou zijn. Helaas gooide Covid 19 roet in het eten,
maar...... nu kan en mag het weer om met meerdere familieleden samen te
genieten :) Morgen vieren we de verjaardag van mijn man en staat deze
salade bij de bbq. Vandaag al gemaakt, zodat alle smaken de kans krijgen
om in te trekken. Morgen alleen de garnering toevoegen en smullen. Deze
salade zou op 30 minuten op tafel kunnen staan maar, ik deed er langer
over. Bovendien ontdekte ik een fout bij de beschrijving . Geschreven staat,
dat allereerst de aardappel geblancheerd moet worden. Ramon zie je dat in
het filmpje als laatste doen. De moeite waard om het filmpje even te
bekijken, mocht je dit gerecht willen maken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Binnenste Buiten
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russische eiersalade van Ramon Brugman. te bereiden
- Zet een kom koud water klaar.
- Breng in een grote pan water met zout aan de kook en blancheer de knolselderij 1-2 minuten .
- Haal uit de pan en doe ze in de kom koud water om het gaarproces te stoppen.
- Blancheer de tuinerwtjes heel even en voeg ze bij de knolselderij.
- Blancheer de blokjes wortel , totdat deze ook beetgaar zijn.
- Ook koelen bij de rest van de groente.
- Kook als laatste de aardappelblokjes. Proef de gaarheid. Giet ze af en laat ze op een groot bord afkoelen.
- Zeef de groente en laat deze goed uitlekken.
- Neem een grote kom en voeg er de groente aan toe.
- Snij ondertussen de appel en voeg ook deze toe.
- Gesneden stukjes augurk en de uitjes toevoegen.
- Voeg de afgekoelde aardappeltjes toe.
- Pel 3 van de 7 eieren en hak ze in kleine stukjes. Voeg toe aan de kom.
- Knijp het sap van een citroen erboven uit en voeg de klein gesneden peterselie toe.
- De ham blokjes toevoegen, de mayonaise en de crème fraîche en roer alles voorzichtig door elkaar. Proef.
- Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en proef.
- Neem de ring van een springvorm en een grote schotel.
- Leg op de rand van de schotel wat slablaadjes naar keuze.
- Zet de rand van de springvorm in het midden van de schotel en vul deze met de salade.
- Druk goed aan en verwijder vervolgens voorzichtig de rand.
- Halveer de laatste 4 gepelde eieren en leg deze op de rand van de salade.
- Overgiet de eieren met de dressing. Garneer de salade rondom naar eigen smaak en fantasie met.... garnaaltjes gerookte zalm gehaktballetjes tomaatjes komkommer augurkjes vleeswaren paling ect ect Met dát wat je lekker vindt.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heerlijk bij een bbq of op een buffet. Gewoon als hoofdgerecht op een zonnige dag warme dag in de ochtenduren gemaakt.