Zet eens een kommetje geraspte kaas op tafel voor de liefhebbers.
Serveer met een lekkere salade en natuurlijk knofloofsaus!
Foto volgt morgen, het staat nu in de koelkast te marineren!
Recept
« Terug naar recepten
Broodje shoarma ala monique
PT30M
Broodje shoarma ala monique
Een heerlijk broodje shoarma ala monique recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje shoarma ala monique te bereiden
-Snij al het vlees in dunne reepjes.
-Schenk een scheut olie bij het vlees en kruid met de geperste knoflook, shoarmakruiden,1 eetlepel chilipoeder, 1eetlepel kaneel en fijngehakte koriander (ongeveer een handvol).
-Kneed het geheel heel goed door.
-Dek de kom af en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
-Laat op kamertemperatuur komen.
-Verdeel het vlees over een ovenplaat en grill het in de voorverwarmde oven van 180C onder de gril van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin (niet te lang anders droogt het vlees uit).
-Leg meteen de pitabroodjes in het midden van de oven erbij en bereid ze volgens de aanwijzing op de verpakking,als de pita's klaar zijn verpak je ze in aluminiumfolie zodat ze weer wat zachter worden en warm blijven.
-Serveer met frietjes.
-Schenk een scheut olie bij het vlees en kruid met de geperste knoflook, shoarmakruiden,1 eetlepel chilipoeder, 1eetlepel kaneel en fijngehakte koriander (ongeveer een handvol).
-Kneed het geheel heel goed door.
-Dek de kom af en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
-Laat op kamertemperatuur komen.
-Verdeel het vlees over een ovenplaat en grill het in de voorverwarmde oven van 180C onder de gril van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin (niet te lang anders droogt het vlees uit).
-Leg meteen de pitabroodjes in het midden van de oven erbij en bereid ze volgens de aanwijzing op de verpakking,als de pita's klaar zijn verpak je ze in aluminiumfolie zodat ze weer wat zachter worden en warm blijven.
-Serveer met frietjes.