Recept
« Terug naar recepten
Broodpudding
PT45M
Broodpudding
Een heerlijk broodpudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
95
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodpudding te bereiden
Snijd het brood in kleine stukken. Breng melk met suiker aan de kook. Voeg het brood toe aan de melk en laat het mengsel, goed doorroerend, ongeveer 5 minuten tegen de kook aanblijven. Als het brood dreigt aan te branden voeg dan nog wat melk toe. Meng room en eigeel en doe dit er ook bij en zet het geheel goed om. Haal van het vuur en doe er de rozijnen bij. Voeg de kaneel toe. Het mengsel overdoen in een ovenschaal en gedurende 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven plaatsen.