KookJij

Bruchetta met tomaten en basilicum

Een heerlijk bruchetta met tomaten en basilicum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italië
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruchetta met tomaten en basilicum te bereiden

Tomaten inkruisen en onderdompelen in kokend water ongveer 20 tellen, dan snel afspoelen onder koud water, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Knoflook pellen en boven een kom uitpersen, olie door de knoflook roeren.
Ciabatta in 12 plakjes snijden en in de broodrooster roosteren. De plakjes dun bestrijken met de knoflookolie.
Tomatenblokjes er op leggen.
Basilicumblaadjes in drieën scheuren en de bruchette ermee garneren.

Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)

Een koel glas witte wijn er bij en genieten maar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Hoi Rob, ja dat is ook een lekker recept, azijn geeft soms net dat beetje extra en met het zout van de ansjovis een heerlijke combinatie. Hoe eenvoudiger, hoe lekkerder. :p
rmascini

rmascini zegt:
Dag Renate.. Soms maak ik de tomatenblokjes een heel klein beetje aan met een lekkere azijn en olie..een olijfje en of een paar snippers ansjovis doen het ook goed. maar mijn ervaring met de itlaiaanse keuken is.... hoe eenvoudiger hoe beter en orgineler.De gewone italiaanse keuken is 'no nonsens':)
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Rob, leuk om te lezen dat je deze kent uit Italie. Ik nodig je uit zelf ook een variant op de bruchetta op jouw kooksite te zetten, ik kijk er naar uit. grt van Renate;)
rmascini

rmascini zegt:
Dit is de bruchetta die ik vanuit italie ken.. come la mamma fa!!!:D