Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-auberginesoep
PT45M
Tomaten-auberginesoep
Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-auberginesoep te bereiden
- Pel en snipper de ui, snijd de aubergine en tomaat in blokjes (ontvel de tomaat indien gewenst) en pers of snipper de knoflook fijn.
- Verhit ruim olijfolie in de pan en fruit de ui, voeg naar een paar minuutjes de knoflook en aubergine toe en bak gedurende 5 minuutjes mee. Voeg eventueel nog wat olijfolie en vers gemalen peper toe.
- Voeg de tomaat toe, roer goed door en bak dit eveneens circa 5 minuten mee. Schil ondertussen de aardappel en snijd in blokjes en hak de basilicum fijn.
- Voeg de basilicum toe, de aardappel, de bouillonblokjes en 1,25 liter water. Roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep en garneer met wat basilicum.
Anna Koudys zegt: