Recept
« Terug naar recepten
Bruchiate ubriache ( dronken kastanjes )
PT90M
Bruchiate ubriache ( dronken kastanjes )
Een heerlijk bruchiate ubriache ( dronken kastanjes ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruchiate ubriache ( dronken kastanjes ) te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kerf een kleine X in de krommme kant van elke kastanjebolster.
( op dez maier barsten ze niet tijdens het roosteren )
Doe de kastanjes in een ovenschaal en strooi er venkelzaad over.
Rooster ze circa 30 min. tot ze donker worden en de schillen openspringen.
Neem ze uit de oven.
Laat ze iets afkoelen voor u elke kastanje met een scherp aardappelmesje vanaf de X de harde buitenschil pelt en dan het pluizige vlies verwijdert.
Doe de gepelde kastanjes en de grappa in een pan en laat 1 uur weken.
Dek de pan af en zet op een laag vuur.
Verhit de alcohol, maar laat hem niet aan de kook komen.
Neem de pan van het vuur en doe de kastanjes en grappa in een vuurvaste schaal Neem een lange lucifer en steek de grappa voorzichtig aan.
De alcohol zal snel verdampen en de vlammen zullen ook snel doven.
strooi de suiker over de kastanjes.
Verdeel de kastanjes over glazen coupes of cecoratieve dessertkommen en dien onmiddellijk op.
Kerf een kleine X in de krommme kant van elke kastanjebolster.
( op dez maier barsten ze niet tijdens het roosteren )
Doe de kastanjes in een ovenschaal en strooi er venkelzaad over.
Rooster ze circa 30 min. tot ze donker worden en de schillen openspringen.
Neem ze uit de oven.
Laat ze iets afkoelen voor u elke kastanje met een scherp aardappelmesje vanaf de X de harde buitenschil pelt en dan het pluizige vlies verwijdert.
Doe de gepelde kastanjes en de grappa in een pan en laat 1 uur weken.
Dek de pan af en zet op een laag vuur.
Verhit de alcohol, maar laat hem niet aan de kook komen.
Neem de pan van het vuur en doe de kastanjes en grappa in een vuurvaste schaal Neem een lange lucifer en steek de grappa voorzichtig aan.
De alcohol zal snel verdampen en de vlammen zullen ook snel doven.
strooi de suiker over de kastanjes.
Verdeel de kastanjes over glazen coupes of cecoratieve dessertkommen en dien onmiddellijk op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bertal zegt:
Grappa is inderdaad een sterke drank uit Italie, heeft een alcohol percentage van 35 tot 60
procent.
Je kan het bij de slijter kopen. succes
m.v.g. Bert Allers
Bertal zegt:
alles met mate en als de grappa verhit wordt zal de alcohol snel verdampen.
m.v.g. Bert Allers:);)