Recept
« Terug naar recepten
Gewokte spruitjes met spekjes, appel en kastanjes
PT20M
Gewokte spruitjes met spekjes, appel en kastanjes
Op deze manier smaken spruitjes heel anders dan dat je gewend bent van
gewone gekookte spruitjes. De spekjes maken het lekker hartig en de
appel een beetje zoet. De gehakte kastanjes geven het een extra crunchy
bite. Zeker de moeite waard om eens te proberen, zelfs voor mensen die
normaal niet van spruitjes houden. Lekker in combinatie met wild, of een
ander stukje vlees.
Een aanrader voor Kerstmis of een ander dineetje want het is erg
eenvoudig en snel te bereiden.
N.B. Bij gebrek aan kastanjes kun je ook walnoten of hazelnoten gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte spruitjes met spekjes, appel en kastanjes te bereiden
- Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden (grotere exemplaren in vieren)
- Schil en pel de kastanjes en hak ze grof.
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snij deze in stukjes (niet schillen wel wassen)
- Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak hierin de spekreepjes ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg de spruitjes toe en roerbak dit geheel ongeveer 10 minuten, strooi verse zwarte peper erover. (Zout hoeft niet omdat de spekjes al zout genoeg zijn.)
- Voeg de appelstukjes en de gehakte kastanjes toe en roerbak het geheel nog 2 tot 3 minuutjes.